Käytäntö

Huom! Tiedot ovat alustavia ja pieniä muutoksia saattaa vielä tulla lähempänä tapahtumaa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen alkaa 11.9. klo 10. Otavan omien sivujen kautta, jonne tulee linkki omalle ilmoittautumisen sivulle yläpalkkiin. Mukaan mahtuu noin 60 henkeä, joille kaikille on sänkypaikat. Mikäli järjestät oman majoituksen niin paikkoja on enemmän.

Kurssin hinta
Kurssin hinta on 75 e/hlö (sis. ruokailut ja majoitus) ja 65 e/hlö (sis. ruokailut, ei majoitusta).

Ilmoittautuminen paikanpäällä

Ilmoittautuminen X-Coniin ja Otavan Opistoon tapahtuu 24.11. noin kello 19:00 asti Otavan Opiston ruokalassa, jossa tarjoillaan samaan aikaan iltapalaa. Myöhemmin saapuvat ilmoittautuvat Otavan Opiston päärakennuksessa, jolloin tapahtumamaksua ei ole enää mahdollista maksaa paikanpäällä.

Ilmoittautumisen yhteydessä osallistujille jaetaan avaimet majoitusta varten ja opastetaan majoitustilojen löytämisessä. Paikalla on sekä Otavan Opiston että X-Conin henkilökuntaa, jotka vastaavat mielellään osallistujien kysymyksiin ja opastavat tarvittaessa uusia kävijöitä.

Majoitus

Majoitukset sijaitsevat Otavan Opiston asuntolassa, joka on kampusalueen 4‐kerroksinen vaalea kivitalo kuusiaidan takana. Asuntolassa ei ole hissiä eikä ympärivuorokautista valvontaa.

Koska huoneiden määrä on rajallinen, kurssilaiset majoitetaan 2-4 hengen huoneisiin; yritämme kuitenkin huomioida huonetoveritoiveenne mahdollisimman hyvin.

Sänkypaikan varanneille lakanat ja pyyhkeet ovat huoneissa; vuoteiden petaamisesta huolehtivat huoneeseen majoittujat itse.

Huoneiden luovutus on sunnuntaina 26.11. klo 10.00 mennessä, jotta huoneet saadaan valmisteltua sunnuntaina palaavien opiskelijoidemme käyttöön. Otavan Opistolla majoittujia pyydetään jättämään lähtiessään käytetyt lakanat ja pyyhkeet käytävään huoneensa ulkopuolelle. Saunaan mennessä otathan pyyhkeesi mukaan huoneestasi.

Asuntolassa on pieniä keittiö/jääkaappi/seurustelutiloja, jotka ovat vapaasti majoittujien käytettävissä.

Ruokailu

Kurssin ruokailut järjestetään Otavan Opiston ruokalassa.

Tapahtumaviikonlopun ruokalistat tulevat sivuille ennen tapahtumaa. Ilmoitetut ruoka-aineallergiat otetaan huomioon ruokalistoja tehdessä. Ennakkoon ilmoitetut erikoisruokavaliot saat pyytämällä nämä erikseen ruokailun yhteydessä.

Mikäli et ole ilmoittanut ruoka-aineallergioitasi kurssi‐ilmoittautumisen yhteydessä, niin teethän sen ennen kurssin alkua sähköpostitse osoitteeseen kurssit@otavanopisto.fi

Viereinen K-kauppa palvelee joka ilta klo 21.00 saakka ja ravintola Huvikumpu on myöskin auki iltaiseen aikaan.

Sijainti/pysäköinti

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 OTAVA.

Otavan Opiston pysäköintialue sijaitsee osoitteessa Topeliuksenkatu 3-5, 50670 Otava (korkean asuntolarakennuksen takana).

Pysäköintialueelta on Opistolle noin 100 metrin kävelymatka ja ajomatkaa yleisiä teitä pitkin noin 300 metriä. Asuntolarakennuksen edessä on myös pysäköintipaikkoja – kaikki pelastustiet on jätettävä vapaiksi.

Huom! Tupakointi on kielletty koko Otavan Opiston kampusalueella (1.10.2010 voimaan tulleen tupakkalain 12 §:n 1 momentin 2 kohdan mukaan tupakointi on kielletty perusopetusta, ammatillista koulutusta ja lukio-opetusta antavien oppilaitosten sisätiloissa ja oppilasasuntoloissa sekä niiden käytössä olevilla ulkoalueilla).

Tapahtuman periaatteet

Tapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.

X-Conin tarkoitus

 • X-Conin tarkoitus on antaa nimenomaan pelinjohtajille mahdollisia työkaluja ja ajatuksia tuleviin projekteihin. Tämä muistutuksena niin ohjelmanpitäjälle kuin osallistujallekin.

Kieli

 • Tapahtuman yleiskieli on suomi ja ohjelmat järjestetään suomeksi.

Käyttäytyminen

 • Käyttäydy kohteliaasti muita kohtaan.
 • Jokaisella on oikeus fyysiseen koskemattomuuteen.
 • Älä mekasta ohjelmien tai työpajojen läheisyydessä.
 • Pidä kännykkä äänettömällä luentojen/ohjelmien aikana.
 • Kunnioita ohjelman vetäjää ja muita tapahtumavieraita seuraamalla ohjelmaa. Jos aihe ei kiinnosta tai vierustoverin kanssa on pakko vaihtaa kuulumiset, poistu tilasta.
 • Voit jättäytyä ohjelmasta pois tai tulla siihen mukaan haluamanasi ajankohtana, kunhan et häiritse itse ohjelmaa. Hengähdystauot ovat kivoja, emmekä niitä keltään kiellä.
 • Häiriköinnistä tai kiusanteosta tulee ilmoittaa järjestäjille. Järjestäjillä on oikeus poistaa häiriökäyttäytyjät tapahtuman alueelta.

Kuvaaminen

 • Muista pyytää lupa kuvien julkaisuun kuvissa esiintyviltä henkilöiltä.
 • Osa ohjelmasta saatetaan mahdollisuuksien mukaan lähettää striiminä verkkoon ja tallentaa jälkipolville. Vain ohjelman esiintyjät pyritään kuvaamaan. Jos et halua esiintyä tallenteilla, älä mene kameran eteen.

Alkoholipolitiikka

 • Alkoholin nauttiminen on täysin kielletty asuntolarakennuksessa sekä opiston piha-alueilla.
 • Aktiivisen ohjelman aikana, eli käytännössä päiväohjelman aikana, ei saa nauttia alkoholia tai olla humalassa.
 • Iltaohjelman aikana sekä sen jälkeen saa alkoholia nauttia sivistyneesti ja sosiaalisesti.
 • Humaltuminen ei ole tekosyy käyttäytymissääntöjen unohtamiselle.

Saunapolitiikka

 • Illallaa on mahdollisuus saunoa asuntolarakennuksessa sijaitsevassa saunassa.
 • Saunatiloihin, myös pukuhuoneeseen, alkoholijuomien vieminen on kiellettyä.
 • Peseytymistilat ovat käytettävissä koko tapahtuman ajan.